Wij zijn een erkend leerbedrijf
Wij zijn RDW erkend
Voorbereid de winter in

Wintercheck

De beste voorbereiding op omstandigheden

Wanneer de winter nabij komt is het altijd belangrijk om de auto goed te voorbereiden op het komende weer.

In de winter krijgt men te maken met regen sneeuw en ijzel. Hierom is het belangrijk om te investeren in een goedkope maar essentiele inspectie om veilig de winter door te komen.

Wat controleren wij allemaal bij de wintercheck?

Bij de wintercheck wordt er gekeken naar alle belangrijke elementen van uw auto om u te garanderen dat uw auto in de meest optimale staat is om de winter veilig door te komen.

Er wordt onder andere gekeken (maar niet beperkt tot) naar :

 • Rijveiligheidssystemen
  Alle essentiele hulpmiddelen van uw auto zoals de tractie controle, ABS (automated brake assist)
 • Motorisch
  Het is uitermate belangrijk dat alle elementen in uw auto in optimale staat verkeren opdat alles functioneert wanneer dit nodig is
 • Remmen
  Het belang van goed werkende remmen behoeft eigenlijk geen uitleg, toch daarom is dit vaak iets wat vergeten wordt. En vooral in de winter is het goed functioneren van de remmen gewoon een kritiek punt om na te lopen.
 • Ruitenwissers
  Goed zicht is essentieel voor het veilig doorkomen van de winter. Het vervangen van ruitenwisserbladen is iets wat heel goedkoop is. Maar daarom helaas vaak vergeten wordt.
 • Verlichting
  Degelijke verlichting van uw auto is heel belangrijk. Maar ook de afstelling ervan. Bij verkeerd afgestelde verlichting kunt u tegenliggers verblinden en zo mogelijk zelfs een ongeval veroorzaken.