Wij zijn een erkend leerbedrijf
Wij zijn RDW erkend
Laat u adviseren door de winterbandenspecialist in Uitgeest

Winterbanden, de optimale grip bij koude en natte weersomstandigheden

Winter in aantocht? Laat uw banden wisselen bij Be Smart Service in Uitgeest!

Winterbanden zijn een must voor iedere bestuurder die zijn auto naar natte en koude gebieden rijdt. Maar ook in Nederland als er winters weer in aantocht is, is het hebben van goede winterbanden geen overbodige luxe.

Steeds meer mensen stappen af van het idee om het hele jaar door te rijden met zomerbanden en kiezen voor een goede wegligging en meer grip in winterse omstandigheden met winterbanden.

Wanneer het koud en nat is zorgt dit voor een verlies aan grip en kan dit dus al snel tot gevaarlijke situaties leiden. Het is daarom raadzaam om winterbanden te plaatsen want zij zorgen voor meer grip en maar verkorten de remweg.

 

 

 

Een daadwerkelijk verschil

Er wordt elk jaar uitgebreid getest met zomer en winterbanden en hieruit staat elk jaar conclusief vast dat er een daadwerkelijk groot verschil is tussen zomer en winterbanden in koude en natte omstandigheden. Met een snelheid van 100 kilometer per uur is de remweg met winterbanden tot wel 10 meter korter. Deze 10 meter kunnen het verschil maken  tussen leven of dood. Kies daarom voor veiligheid door uw auto uit te rusten met de beste banden voor uw bestemming.

Winterbanden verreist

Als u op vakantie of zakenreis gaat naar het buitenland met de auto in de winterperiode zijn goede winterbanden verreist. Neem als voorbeeld Duitsland of Polen. Indien u hier niet aan voldoet loopt u het risico op een boete. Kom daarom langs bij Be Smart Service garage in Uitgeest voor een geden advies voor de juiste banden voor uw situatie en auto.