Wij zijn een erkend leerbedrijf
Wij zijn RDW erkend
Zomerbanden wisselen naar Winterbanden of andersom

Bandenwisselen

Voor elke situatie de juiste band

Rijdt u op zomerbanden maar u wilt uw banden omwisselen voor de winterperiode? Of u rijdt op winterbanden en u wilt uw banden omwisselen naar zomerbanden? Beiden een goede keus!

Het hebben van de juiste banden voor het juiste weertype is essentieel voor een optimale veiligeheid van uw auto.

Het juiste advies voor elke situatie

Een vraag die wij veel horen is of we niet gewoon de banden kunnen omwisselen. En dan wel de achterbanden met de voorbanden. Of de voorbanden naar achter en voor nieuwe banden. Of andersom.

Dit behoort soms tot de mogelijkheden. Niet altijd is dit de beste oplossing in combinatie met uw eisen en wensen en uw gewenste rijgedrag.
Ook loopt u in sommige gevallen het risico dat uw banden dan niet meer aan de wettelijke verreisten voldoen.

Wij zullen u dan ook uitgebreid adviseren over welke stappen te nemen en wanneer de banden vervangen moeten worden het juiste advies geven welke banden het beste bij uw auto, seizoen en rijstijl passen.

Balanceren van banden

Omdat elke band toch uniek is, is het belangrijk om bij het plaatsen van nieuwe banden te balanceren. Hierdoor voorkomen we trillingen die men duidelijk kan waarnemen in het stuur. Deze trillingen zijn niet alleen storend maar hebben ook een invloed op het weggedrag van uw auto. Het niet ballanceren bij het plaatsen van nieuwe banden is dus niet alleen hinderlijk maar ook gevaarlijk.

meer informatie over banden balanceren

Zomerbanden

In zomers weer is het belangrijk om uw auto te voorzien van degelijke zomerbanden. Dit zorgt ervoor dat u ook bij hogere temperaturen goed grip houdt en het bespaart brandstof.

Winterbanden

Komt de winter er weer aan of gaat u met uw auto naar een winterse bestemming? Dan is het belangrijk om uw auto te voorzien van goede winterbanden.

Winterbanden zorgen voor een optimale grip en veiligheid in koude en natte weersomstandigheden.

 

All Season banden

All season banden zijn geschikt voor alle jaargetijden. Dit is heel praktisch omdat je de banden niet hoeft te wisselen voor het zomer of winterseizoen.

De banden zijn dus echte alleskunners en hebben goed grip bij droge weersomstandigheden of natte. Maar ook bij warmte en kou.